Після рішення Сумської обласної ради припинити роботу комунального гуртово-роздрібного підприємства «Глухівський міжрайонний аптечний склад», жителі Глухівської громади та багатьох сусідніх втратили можливість купувати сильнодійні рецептурні препарати у Глухові. Неврологічні хворі, люди з онкологією, які лікуються у спеціалізованій лікарні Глухова, були вимушені їздити зі своїми рецептами до Шостки чи Сум.

Спеціальна ліцензія на торгівлю наркотичними засобами, психотропними речовинами й прекурсорами була оформлена тільки у «аптечного складу», інші аптеки не мали бажання оформлювати відповідні дозволи, йдеться у повідомленні міськради.

Приміщення «аптечного складу» передали «Спеціалізованій лікарні у м. Глухів», і вже її керівництво знайшло бізнес, який відкрив нову аптеку та оформив відповідні дозволи. З 14 березня 2023 року в аптеці розпочався продаж рецептурних препаратів. Відтак, для багатьох тяжкохворих мешканців громади проблема придбання сильнодійних ліків, які відпускаються за рецептом, вирішена.

Читати за темою: Що потрібно знати про е-рецепт – МОЗ відповідає на найбільш поширені питання

Поділитись:

Більше у розділі