За кожним фото – історія медиків, які, не зважаючи на небезпеку, працювали в окупації, під час блокування населених пунктів чи продовжують надавати допомогу під обстрілами.

На локації можна було не лише подивитися виставку, а й послухати розповідь журналісток «Трибуни.Суми» про героїв фото і про те, чому саме ці кадри такі особливі. Відвідувачі виставки дізналися про досвід роботи під час окупації працівників тростянецької екстренки, про те, як лікар Боромлянської амбулаторії сховав від росіян медичні картки учасників АТО і про те, як під постійними обстрілами працюють медики прикордонних лікарні у Великій Писарці та Славгороді.

Мені дуже сподобалася виставка, адже було помітно, що знімки зроблені з душею. Найбільше вразило, що люди, які презентували фото, дуже обізнані й знають буквально про кожну деталь на холсті. Ми слухали презентацію й наче подумки переносилися в ті місця. Безумовно, ми не можемо відчути все, що відчували й переживала герої, зображені на фото, але ми хоча б трохи наблизилися до розуміння, що відбувалося з ними в перші місяці війни чи під час обстрілів, що вони пережили. Я рада, що на виставці було так багато людей, і сподіваюся, що вони відчували те ж, що і я, – говорить Яна, відвідувачка виставки.

Біля кожної фотографії знаходився qr-код, за яким можна було перейти на сайт та прочитати репортаж.

Дуже сподобалася ідея та реалізація! Роботи дуже якісні, передають душу й настрій подій: біль і смуток. А також – нагадування, що це все було з нами, на нашій землі. Також дуже добре підібрали локацію, було зручно, що це в центрі міста. Загалом, відчутно, що організатори горять цим проєктом, – говорить Юлія, відвідувачка Ночі музеїв.

Ще більше фото роздрукували на листівках і сумчани могли забрати їх з собою. Також відвідувачі виставки залишали свої побажання та слова вдячності медикам у спеціальному альбомі.

 

Поділитись:

Більше у розділі