За словами директорки Центру Олени Шахової, ця допомога зараз є надзвичайно важливою, адже через повномасштабне вторгнення в Центрі збільшилася кількість підопічних, зокрема, з-поміж внутрішніх переселенців. Зараз їх на обліку 132.

Соцпрацівники обстежують їхні умови проживання, вивчають потреби та надають допомогу. Охопити більшу кількість сімей якраз і допоможуть транспортні засоби, які нещодавно тут отримали.

Один електроскутер нададуть фахівцеві з соціальної роботи, який працює в сільській місцевості, обслуговуючи підопічних Центру соціальних послуг у Люджі, Ницасі, Солдатському, Кам’янці. Другий електроскутер отримає підсобний робітник, що виконує дрібний ремонт в помешканнях тростянчан, які перебувають на обслуговуванні в цій соціальній установі.

У повідомленні також зазначається, що Тростянецька громада вже тривалий час співпрацює з міжнародною благодійною організацією Medair у напрямах охорони здоров’я та соціального захисту населення. Саме вона профінансувала ремонт автомобіля Центру надання соціальних послуг, яке зламали російські військові під час окупації. Тож фахівці змогли відновити виїзди у старостинські округи з метою надання соціальних послуг людям, які найбільше цього потребують.

Поділитись:

Більше у розділі